06-40585920 ton.lammers@gmail.com

Wandelen en struinen

 

deWandelen langs de Waal

Combineer een gesprek met een wandeling, elke maand een groep of op afspraak individueel

Elke maand maak ik een grote wandeling door het natuurgebied van de Dreumelse waard. Die duurt gemiddeld 3,5 uur en is ongeveer 9 km. lang. We lopen rond de Vonkerplas en als er tijd is, nog tot aan het kanaal naar de scheepswerf. Je beleeft er van alles, je ziet en hoort er veel vogels als de graspieper, ganzen (meerdere soorten), meeuwen, soms een buizerd, torenvalk of een fazant. Het terrein is niet vlak, maar zeker ook niet heuvelachtig. Goede waterdichte schoenen zijn erg belangrijk. Kleding aangepast aan het weer. Ook als het regent gaat de wandeling door.

Iedereen neemt zijn eigen lunch mee, naast een matje of iets dergelijks om op te zitten. Dit is natuurlijk niet verplicht.

De beleving van het gebied met alle geluiden, geuren en kleuren staat voorop. Het is zeker geen prestatietocht. Alle zintuigen worden aangesproken. Ik nodig de deelnemers uit om die zintuigen te gebruiken en de ervaringen te delen met elkaar.

We lopen in een niet te grote groep. Vaak in tweetallen en verspreid over het gebied. Er zijn vaste punten, die ik aanhoud om elkaar te treffen. Je kunt er niet verdwalen, het is overzichtelijk.

De wandeling wordt door mij georganiseerd op vrijwillige basis. Een bijdrage wordt op prijs gesteld, maximaal € 5 per persoon.

Elke wandeling start om 11.00 uur elke tweede woensdag van de maand aan de Veerweg in Wamel bij de pont. Neem vanuit Tiel de pont van 10.40 uur. 

Vanuit de zintuigen wordt ervaren wat de omgeving met je doet.

Elke wandeling benoem ik de zintuigen en laat ik de deelnemer(s) ervaren wat de oren horen, de neus ruikt, de ogen zien, de mond proeft en de huid voelt. Afhankelijk van het weer en de temperatuur is er gelegenheid even te gaan zitten, liggen, al dan niet met de ogen dicht. 

Het landschap is zo verschillend, met en zonder pad, ruige begroeiing of juist glad strand, lage struiken als meidoorn en hoge wilgen en populieren. Hoe ervaar je deze verschillen?

Wat doet de ruigte met je? Hoe ervaar je de grote watervlakte en de vogels in de lucht? Voel je je er thuis of maakt het  je onrustig?

 

Eerst haptotherapeut, nu haptonoom.

 

Van 2007 tot 2017 ben ik als haptotherapeut werkzaam geweest  in Tiel. Onder meer veel mensen met stress-klachten behandeld. Doordat de verzekeraars andere eisen stelden aan de vooropleiding ben ik als vitaliteitscoach werkzaam geweest. Vanaf 2020 werk ik alleen nog maar als haptonomisch coach. 

De uiterwaarden tussen Wamel en Dreumel zijn uitermate geschikt om te struinen, het gebied langzaam te ontdekken. 

Contact

Bel me op 06-40585920 of stuur me een mail op ton.lammers@gmail.com

en vermeld je naam en telefoonnummer of mailadres waar ik je kan bereiken.